Dan Henderson powraca do wagi średniej

Pomimo zbliżających się 44 urodzin Hendo nie składa broni.

Zawodowa kariera Dana Hendersona (30-12, 7-6 w UFC, 7# w rankingu UFC) rozpoczęła się w 1997r. i nieprzerwanie trwa do dzisiaj. Niestety ostatnio nie wiedzie mu się najlepiej, z 5 ostatnich pojedynków tylko z 1 wyszedł zwycięsko. Teraz Amerykanin planuje powrót do kategorii średniej. Nie będzie to specjalnie trudne biorąc pod uwagę to, że przed walką z Cormierem Hendo ważył niecałe 90kg.

Ostatni raz w UFC Dan walczył w limicie 84kg na UFC 100 przeciw Michaelowi Bispingowi. Później w organizacji Strikeforce stoczył 4 walki z których 2 odbyły się w kategorii półciężkiej a 1 w ciężkiej. Od powrotu do największej organizacji MMA na świecie Henderson stoczył 6 walk z których 2 wygrał.

Wydaje się, że zejście do kategorii średniej to w tym momencie najrozsądniejsze rozwiązanie jeśli Dan chce jeszcze walczyć. Tu od razu pojawia się pytanie z kim miałby stoczyć kolejną walkę, zapewne będzie to ktoś z końca TOP15 dywizji średniej.

8 thoughts on “Dan Henderson powraca do wagi średniej

  1. Dana czas juz minal , powinen sie bawic na macie zapasniczej. Czolowki juz nie dogoni to juz nie o wiek chodzi , a o jego mega przewidywalna jednowymiarowosc. Jedni ze starszego pokolenia nadazyli za progresem mma inni nie . Dan nie zdazyl gonic za zmianami …

  2. kiedyś walczył nawet w welterweight więc może tam spróbować,ale szczerze są oni za szybcy na niego.Hendo powinien się zrewanżować Machidzie.Walczyć pewniej niż w LHW.

  3. mi sie wydaje ze nie macie racji Hendo jeszcze czyms zaskoczy i zdziwiolo mnie to ze Hendo przystepował do walki z Dc mając zaledwie 90 kg na srednia bedzie w top 5

  4. Powinien dać sobie spokój, no ale jak lubi to niech walczy. Ale żałośnie się go ogląda, jego niesamowicie wolne i pokraczne wręcz próby obalenia, jedyne czego szuka to overhand… Mi się go źle w tej chwili ogląda, nawet ostatnia wygrana mi się w ogóle nie podobała, przegrywał tę walkę i był wyraźnie klasę niżej.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *