Frankie Edgar – najbardziej niedoceniony mistrz UFC

(mmamania.com)

Tak mówił o nim ostatnio Dana White:

„Szczerze mówiąc, Frankie Edgar jest najbardziej niedocenianym zawodnikiem w UFC. Ale to się może zmienić po jego walce Grayem Maynardem. Myślę, że Edgar jest niesamowitym zawodnikiem. Jest groźny dla każdego zawodnika z wagi 155 funtów, niezależnie od tego, o ile są więksi od niego, bo on z powodzeniem mógłby walczyć wagę niżej. Ten dzieciak to bestia.”

Obecny mistrz UFC wagi lekkiej Frankie Edgar, pomimo dwóch wygranych przez decyzję z B.J. Pennem, nie może wywalczyć respektu dla siebie. NA UFC 125 bronił swojego pasa przed „The Bully” i podczas 25-minutowej walki Edgar udowodnił, że lubi być rzucany na głęboką wodę i pływać z rekinami. Trzecia walka Edgar vs. Maynard jest już oficjalnie na karcie UFC 130 – zobaczymy, czy pokona tego rekina, czy jednak Maynard odeśle go do brodzika.

9 thoughts on “Frankie Edgar – najbardziej niedoceniony mistrz UFC

  1. troszke ostry ten koment ma styl jaki ma jak ktos nie ma 1 strzalowego ciosu to musi kombinowac frankiemu to zajiebiscie wychodzi

  2. Podobno każdy agresywny komentarz dużo mówi o tym który go pisze. To tak do rozpatrzenia, Tofik 🙂

    A Franki jaki jest taki jest ale szybkość i ogarnięcie ma z kosmosu. Choć wiadomo, więcej zabawy jak się po pyskach biją niż turlają 😛

  3. Mozna kogos lubic lub nie. Krytykowac lub chwalic. Ale jak nazywasz go ciota to sam nią wlasnie jestes.

  4. Obojetnie jak na to spojrzymy to pasa niedostal za nic, zdominowal BJ Penna a zeby to zrobic to naprawde trzeba miec mega umiejetnosci, a komentarze w typie tego pierwszego nic niewnosza.

  5. Po za tym w wadze 70 kilo to chyba nie tak łatwo o super KO – nawet mistrzuniowie kmax 75 muszą się nieźle namachać aby kogoś posłać na dechy.

    PS Słowo ciota jest okrutnie obraźliwe i kolega tofik nie powinien tego używać zwłaszcza kiedy mówi o mistrzuniu UFC – bo trzeba się bardzo ostro nazapieprzać aby dojść to tego paska a ciota raczej by tego nie osiągneła…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *